Vergeten

Het is één uur ’s nachts. Ik kan niet slapen. Zachtjes ben ik het bed uit gekropen. Jouw wekker staat op vier uur. Misschien vijf uur. Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat je ligt te snurken en ik je niet wakker durf te maken.

Je ligt te snurken! Terwijl het in ons leven stormt. Terwijl alles op de klippen dreigt te lopen. Ons huwelijk op springen staat. Een financiële afgrond ons aanstaart. En jij slaapt.

Ik zou zo graag met je willen praten. Zoeken naar oplossingen, die er misschien helemaal niet zijn. Ik zou mijn zorgen willen delen. Je mijn pijn en angst willen laten zien. Maar je weigert te kijken. Zegt dat het nu niet kan. Dat je je moet concentreren op andere zaken. En je slaapt. Je slaapt overal doorheen.

Ik zou me willen bezatten. Zoveel wijn willen drinken, tot de slaap me overmant. Tot ik verdrink in vergetelheid. Tot ik niet meer weet wat voor een drama zich over ons leven voltrekt.

Ik wil vergeten. Niet meer voelen. Maar het lukt me niet.

Advertenties

9 gedachtes over “Vergeten

 1. Zo herkenbaar 😦
  Het doet me zo denken aan de tijd, dat mijn ex hier nog was. En alhoewel ik het zelf moest meemaken, kan ik je toch geen pasklare oplossing bieden.
  Maar laat de wijn alsjeblief maar voor wat hij is. Die heeft nog nooit voor een oplossing gezorgd.
  Dikke knuffel x

  Liked by 1 persoon

 2. Je weet het beslist zelf dat drank of pillen je geen oplossing bieden. Maar het is te begrijpen dat je even alles wil van je laten afglijden .Toch kan een oplossing alleen maar komen door dialoog. Ik hoop dat je ergens die weg zult vinden. Misschien met hulp van gespecialiseerde diensten /personen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s